Nebýt vynucené dvouleté přestávky, tak by letos obecní ples v Otaslavicích zapsal kulaté desáté výročí. I po pauze se ale ukázalo, že lidé zájem o společenskou akci neztratili a dali to jasně najevo. V zaplněném sále místní sokolovny i hospody se bavili od osmé hodiny večerní až do pozdních nočních hodin. K tanci a poslechu návštěvníkům hrála skupina Romantica Band a po půlnoci nechyběla kromě tomboly i vtipná kulturní vložka v režii místních

dobrovolných hasičů.

Sokolovna v Otaslavicích pořádala druhý ze čtyř plesů, které na návštěvníky v letošním roce čekají. A obecní si nenechaly ujít všechny generace, kterých dorazilo kolem dvou set. „Občané jasně ukázali, že jim tato společenská událost scházela. Ples se vydařil opravdu na výbornou. Zaplněný sál i parket toho byly jasným důkazem, parádní byla i atmosféra. S radostí vnímáme řadu velmi pozitivních ohlasů, které přišly i od mladé generace, čehož si cením, protože i mladí tak dali najevo, že je kulturní a společenský život v obci zajímá,“ prozradil starosta obce Marek Hýbl.

Samozřejmostí bylo i bohaté občerstvení a tombola. Po půlnoci se navíc návštěvníci dočkali i jednoho překvapení, které si velmi pochvalovali. „Postarali se o ně naši hasiči, kteří si připravili působivou komickou scénku. I to přispělo k umocnění celkové atmosféry. Jinak se ale hlavně tančilo a popíjelo, a to až do pozdních hodin. Věřím, že všichni odcházeli domů se stejně dobrým pocitem jako já. Poděkovat musím také všem našim sponzorům a každému, kdo se na přípravě i následném úklidu sokolovny podílel,“ doplnil Hýbl.

Prvním víkendem v únoru ale letošní program plesové sezóny v Otaslavicích zdaleka nekončí. Už za čtrnáct dnů se mohou těšit zájemci na tradičně oblíbený školní ples. Poslední únorovou neděli na dětské šibřinky a vše zakončí druhou březnovou sobotu maškarní pro dospělé.