„Sedmdesápětka“. Toto číslo bude hlavním motivem plesu Okresního výboru KDU-ČSL Prostějov, který se bude konat již tuto sobotu 11. února 2023 v nádherných prostorách Národního domu v Prostějově.

První ples křesťanských demokratů se konal v lednu roku 1946, tehdy jeho příprava byla pouze v režii členů z řad okresních organizací Československé strany lidové.  Těch bylo do komunistického převratu v roce 1947 v okrese Prostějov více jak deset tisíc. Souvislou řadu těchto plesů v posledních letech přerušil covid.

„Jsme rádi, že v této dlouhodobé tradici opět můžeme pokračovat a že na ples přijalo pozvání i mnoho hostů. Návštěvníci budou na něm moci pohovořit mimo jiné s 1. místopředsedou KDU-ČSL Janem Bartoškem, krajským předsedou KDU-ČSL a prvním náměstkem hejtmana za Olomoucký kraj Ivo Slavotínkem nebo poslancem parlamentu České republiky panem Karlem Smetanou,“ navnadila okresní tajemnice KDU-ČSL Michaela Hrubanová. 

Celým plesovým večerem bude provázet kapela MARBO z Dobrochova, součástí bude také tombola. „Tímto všechny srdečně zveme. Věříme, že i letošní atmosféra bude jako i v minulých letech přátelská a srdečná,“ vzkazuje Hrubanová.