Stalo se vám, že se krátce po uplynutí záruční doby něco rozbilo? Takže jste stáli před rozhodnutím koupit nový výrobek? Naštěstí je stále k dispozici pomoc opravářů a servisů, vždyť oni nejen šetří naše kapsy, opravami také chrání planetu před znečištěním z nadvýroby, klimatickými změnami, šetří zdroje a vytváří specializovaná lokální pracovní místa. Mnozí si hravě poradí téměř se vším. Jsou sice i tací, jejichž služby nedosahují požadované kvality, taková oprava může v konečném důsledku vyjít dráž než pořízení nového výrobku. Jak se tedy nenechat napálit?

Zjistit si specializaci

U každého ze servisů najděte, na co se konkrétně specializuje i co dalšího je u něj možné nechat opravit. Čím blíže je jeho specializace právě na produkt, který potřebujete dát dohromady, tím lépe. Více zkušeností i větší přehled ohledně různých součástek na trhu se může projevit v ceně, době, ale i kvalitě provedené opravy.

Autorizované servisy

Ideální volba pro všechny, kteří nechtějí riskovat a ve většině případů jim nevadí si trošku připlatit. Autorizované servisy má téměř každá značka, ať už se jedná o elektroniku, automobily, či různé další produkty, které pravidelně využíváte. Zde narazíte na odborníky, kteří tyto přístroje přesně znají a vědí, kde se bude problém vyskytovat. Cena bývá často vyšší než u neautorizovaných, ale v drtivé většině případů se jedná o kvalitu.

Kamarádská výpomoc

Pomoci s opravou mohou také vaši přátelé. Pokud máte ve svém okolí někoho šikovného, stačí se jen zeptat. Často to může být nejlevnější i nejrychlejší varianta. I pokud by si ani nikdo z nich nevěděl rady, poradí vám, na koho se obrátit a jestli vůbec do opravy investovat. A ona taková osobní zkušenost z vašeho okolí ať už pozitivní, nebo negativní může váš výběr velmi ulehčit.

Pomocník internet

Když nepochodíte se žádnou z předešlých možností, stále nemusíte zoufat. V dnešní době se dá vše jednoduše dohledat i na internetu. Dozvíte se přes různé portály řadu recenzí. Podle celkového hodnocení, kladných, ale i záporných posudků, jež bývají často doplněny o osobní zkušenosti, bude vaše rozhodování jednoznačně usnadněno.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO &OPRAVY a SERVISY najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 6. února