Dva roky půstu jsou minulostí. Po přestávce zaviněné koronavirovou pandemií si mohou lidé bez domova opět přijít na polévku k prostějovskému místnímu nádraží. Startovacím dnem bylo minulé pondělí a zájem byl okamžitě doslova masivní. Jen něco málo po čtvrt hodině byla várnice, dovezená z Národního domu, prázdná.

Důležitou zprávu pro lidi bez domova měla počátkem února náměstkyně primátora Milada Sokolová. Opět totiž s manželem a dále dobrovolnicemi uspořádala podávání polévky lidem bez domova a dalším potřebným. Šest dní v týdnu se u místního nádraží mohou v době oběda občerstvit ti, kterým by jinak ten den teplé jídlo mohlo chybět.

„Každý den od pondělí do soboty, vždy od půl dvanácté dopoledne, dostávají tito lidé zakoupenou polévku vařenou v kuchyni Národního domu. Pečivo zdarma dodává Rudolfovo pekařství, za což mu patří velký dík!“ upřesňuje Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějov.

Hned v první den byl zájem obrovský, rozdalo se úplně všechno. Nezbyla doslova ani lžíce! V nabídce uplynulého týdne byla gulášovka, česnečka a špenátová polévka. Uplynulou sobotu si lidé bez domova přišli na své díky fazolové polévce s párkem. „Letos jsme zahájili výdej 6. února a projekt bude trvat do konce února,“ upřesnila Milada Sokolová. Rozdávání polévek se už v minulosti těšilo úspěchu. „Problém je ale sehnat dobrovolníky na výdej. Tímto všem moc děkuji za ochotu a pomoc.“