Máme v Prostějově chytré ženy! Důkazem je minimálně paní Iva Nováková, která se minulé úterý 7. února představila na obrazovce televize Nova ve vědomostní soutěži „Na lovu“. Společně se třemi svými kolegy z týmu zvítězila nad lovkyní a po zásluze obdržela výhru ve výši 130 tisíc korun.

Znáte televizní Na lovu? Nejedná se o magazín ze života myslivců, ale o vědomostní soutěž TV Nova, která se vysílá každý všední den zhruba od 17:30 hodin. Moderátorem soutěže je od jejího začátku v létě 2021 Ondřej Sokol. Každé epizody se účastní čtyři soutěžící, kteří tvoří jeden tým, a jeden Lovec. Pokud Lovec tým dostihne před uplynutím stanoveného času, nezískají soutěžící nic, v případě, že se mu to nepodaří, rozdělí si soutěžící výhru rovným dílem. Uplynulé úterý byl odvysílán díl, v němž soutěžila také Iva Nováková z Prostějova. Proti jejímu týmu stála lovkyně „Belladonna“ neboli Viktorie Mertová, která přednáší na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy.

V průběhu celé soutěže si paní Iva vedla velmi dobře, a i díky týmovému výkonu se mohla těšit z výhry 130 000 korun. „Byla to pěkná hra. Soutěžící si výhru zaslouží. Ale je fér říci, že důležitý pro tým byl hlavně pan Radek, který ve Štvanici nahrál 10 polí. Bez něj by to nejspíš projeli,“ komentovala jedna z pravidelných divaček této televizní soutěže.