Maturitní ples Střední odborné školy podnikání a obchodu v Prostějově spojený se stužkováním studentů tříd 4. OM a 4. TS se vrátil do období divokých devadesátých let minulého století. Sál Společenského domu zaplnili studenti, jejich rodiče, vyučující a hosté. SOŠPO zažila svůj velký den v pátek 3. února.

 

Jednotlivé třídy si připravily předtančení v duchu devadesátek, „křepčilo“ se například na hity Barbie girl, Pretty woman a další diskotékové vypalovačky. Na pódiu pak studenty vystřídal Duckbeat, profesionální taneční skupina z Přerova. „Na šerpování jsme se šli převléct do společenského. Čekal nás červený koberec a na jeho konci fotografové s blesky. To už na nás trochu padala nervozita,“ usmívá se zpětně Veronika Řehořková, které stejně jako jejím spolužákům začne maturitní martyrium v dubnu, tedy už za dva měsíce.

„Vystoupení bylo fantastické,“ pochválil choreografie, na nichž studenti měsíce pracovali, Marek Moudrý, ředitel SOŠPO. Tancovalo se třeba v pestrobarevných trikách, pletených kamaších pod kolena, s nafukovacím mikrofonem v ruce a „magičem“ na rameni. Tleskali i hosté, například náměstkyně primátora Milada Sokolová, která společně s jednatelkou školy Silvií Šteigerlovou studentům popřála úspěšně zvládnutou maturitu. „Jsem rád, že po dvouleté covidové pauze jsme měli maturitní ples a studenti prožili důležitý rituál spojený s uvedením do stavu maturantů,“ zmínil Marek Moudrý.