Večerník před rokem informoval o zdevastované „kazatelně“ mezi Brodkem u Konice a Hrochovem. Nejednalo se přitom o ojedinělou záležitost, během uplynulého roku byly obdobně poničeny další dva posedy. V posledním případě vandaly při jejich nájezdu zachytila fotopast. Zajímalo nás, zda se již sami přihlásili myslivcům, jimž škodu způsobili.

Poničený posed myslivci vybudovali v krásné přírodě poblíž Hrochova na okraji zalesněného údolí Brodeckého potoka. Za jeho zničením stály nevycválané děti, které odpalovaly pyrotechniku. Kromě toho po nich zůstala pořádná spoušť včetně vymlácených oken, rozesetých střepů a vyházených židlí. Naštěstí je zachytila fotopast. Myslivci na začátku loňského roku veřejně dotyčné vyzvali, aby se ohlásili a celou situaci s nimi řešili. Jenže k tomu nedošlo.

„Zatím nás nikdo nekontaktoval, nicméně stále platí, že se s vandaly zachycenými fotopastí hodláme sejít. Nemůžeme to nechat jen tak, jen během uplynulého roku byly podobně zničeny další dva posedy,“ uvedl k události před rokem Michal Kolář, předseda Mysliveckého spolku Lipová- Hrochov.

Dle předchozích informací není vyloučeno, že k posedu poničenému v samém závěru předloňského roku vandalové přijeli na čtyřkolkách. „Všechny naše posedy jsou střeženy fotopastmi. Chceme to na ně do budoucna i napsat, snad to lidi odradí od toho, aby je ničili. Také některé z nich zřejmě budeme muset začít zamykat, i když to pro nás nebude úplně pohodlné,“ uzavřel tehdy Kolář.

O rok později mají myslivci všechny posedy opět opraveny a za poslední období nedošlo k žádné újmě, za což jsou myslivci rádi. „Všechny tři posedy se nám podařilo postupně znovu zvelebit a vrátit do původního stavu. Musím zaklepat, že od té doby máme naštěstí klid a podobné situace jsme už nemuseli řešit. Doufám, že to takto vydrží,“ prozradil aktuálně Večerníku Michal Kolář.