Po dvouletém půstu se v únoru opět vrátila akce rozdávání teplé polévky potřebným a lidem bez domova. Ti si mohou pro stavit tradičně k místnímu nádraží, kam zavítali denně po celý uplynulý týden a také v sobotu, kdy dorazil na místo také Večerník. A sešla se zde téměř dvacítka občanů, kteří s velkým vděkem přijali pokrm připravený v Národním domě a byli za něj nesmírně vděční. Díky rodině Autratových nechyběl dokonce i moučník.

 

„Máme za sebou už téměř dva týdny výdeje polévek pro potřebné a lidi bez domova. Děkuju dvěma dobrovolnicím, které tuhle akci letos se mnou a mým manželem organizačně zajišťují, protože bez nichž bychom letos polévky nerozdávali,“ prozradila Večerníku Milada Sokolová, předsedkyně okrašlovacího spolku města Prostějov.

U místního nádraží na příjezd náměstkyně s manželem čekaly necelé dvě desítky občanů, kteří k polévce dostalo i čerstvý chléb a následně si mohly přijít také pro moučník, který chuťově připomínal tyčinku Margot. „Pro nás je to skvělé, že za námi někde přijede a dostaneme něco teplého. Zima je v tomto nejhorší a jsme za to všem, kteří se na tomto projektu podílí, moc vděční,“ prozradil nám pan Milan, který si pro polévku chodí pravidelně. Vděk byl ale vidět i na dalších občanech, kteří zde čekali.

Sobotním chodem byla bramboračka se zeleninou a kousky masa. „Jsem opravdu ráda, že neprší. Zbylo nám i trochu pro maminky s dětmi v azylovém domě, kam jsme polévku k okamžité spotřebě odvezli. Strávníci u místního nádraží totiž tentokrát měli dvouchodové „menu“, protože jim buchtu jako moučník upekla rodina Autratova, která si zaslouží velké poděkování,“ doplnila Sokolová s tím, že i zbytek polévky nepřišel nazmar.