Bečman gang. Takto se přejmenovalo 21 studentů oktávy konického gymnázia na počest svého třídního učitele Marka Bečičky neboli Marca Botticelliho. „Když už to s námi chtěli všichni vzdát, on nás chránil vlastním tělem,“ vysvětlili důvod tohoto svého kroku. Studenti to po osmi letech s oblíbeným kantorem dotáhli až k maturitnímu plesu, který se konal v sobotu 11. února ve fantasticky vyzdobeném kulturáku v Jesenci.

Plesy konických gymnazistů se každoročně nesou v duchu vybraného tématu. Pro letošní v pořadí 24. bál si studenti zvolili muzikál Mamma Mia! Hudbě skupiny ABBA a řeckým motivům odkazujícím na zemi, kde se děj filmového trháku odehrává, zasvětili nejen své pečlivě secvičené taneční vystoupení, ale i na první pohled neuvěřitelně pracnou a zároveň velmi vkusnou výzdobu jinak letitého sálu kulturního domu v Jesenci.

Hned na úvod na parket ve velkém stylu přitančili budoucí informatici, veterinářky, strojní inženýři či novinářky. Ne všichni ovšem měli o své budoucnosti tak úplně jasnou představu. „Co budu dělat, až odmaturuju? Nevím, určitě si ale udělám malého turka. Jen ještě nevím, jestli to bude káva, nebo dítě,“ pobavila budoucí maturantka a zároveň milovnice červeného vína a dobré kávy Klára Turková.

Uvolněným budoucím maturantům, jejich rodičům, příbuzným i přátelům k tanci hrála skupina Frontmen. „Trošku vám nastávajícím maturantům závidím. Také bych chtěl být nezaměstnaný alkoholik, na kterého jsou rodiče pyšní,“ žertoval moderátor Lukáš Kobza, jenž večerem i následnou dlouhou únorovou nocí profesionálně provedl.