Pořádná veselice se vším všudy probíhala v rámci letošního masopustu na prostějovském náměstí. O zábavu se stejně jako v předešlých letech starala ostravská společnost Gryff, která opět nezklamala a nabídla perfektní program pro všechny generace. Ze všeho nejvíce ale všichni jistě nejvíce vzpomínají na obecního kozla, ten v zástupu přihlížejících nenechal snad jedno oko suché. Na to, že jej čekal soud, tak zvládl všechno nečekaně bravurně.

 

Ještě před vlastním zahájením masopustu byl středem pozornosti, což v průběhu celého dne jen gradovalo. Nezapomenutelné zážitky si ze setkání s kozlem odnesly děti, s nimi se totiž opravdu vyřádil. Tropil jim nejrůznější schválnosti, také je ale unesl do průvodu, dokonce s nimi tančil. Nevšední zábavu s potěšením kvitovaly nejen děti, ale i jejich rodiče, kteří o svých ratolestech často delší čas vlastně nevěděli.

I v dalším průběhu byl ale ústřední postavou masopustu a míchal se skutečně do všeho. Jediný, s kým se příliš nekamarádil, byl řezník Krkovička. Zřejmě vytušil svým zvířecím instinktem, jaký osud by jej v jeho blízkosti očekával. Na parket ale vyzýval i své kolegy, motal se i kolem masa. „Je skvělý. Hlavně nechápu, kde bere tolik energie. Je v tom celý den, přesto vypadá, že by nejraději pobíhal snad až do neděle,“ smáli se i přítomní rodiče jeho kouskům.

V průběhu dne ale i jemu jednou zatrnulo. To bylo ve chvíli, kdy se rozhodl, že předvede své hudební vlohy a nacvičenou hru na basu, kterou si vypůjčil. Po delším přemlouvání však k všeobecnému veselí shromáždění pobavila slova: „Jestli nám bude dále předvádět svůj hudební um, asi zavoláme Krkovičku a ten vám udělá teleskopické maso,“ hlásil se smíchem jeden z kapelníků a brzy upřesnil. „To je napůl telecí a napůl skopové,“ dodal a rozesmál všechny. Až tedy na aktéra kozla, který raději zvolil rychlý ústup ze scény.

 

Ohlédnutí za prostějovským Masopustem najdete v tištěném vydání Večerníku, které vychází v pondělí 27. února