Tak toto se podařilo! Osmitunová socha Ohnivého anděla byla ve čtvrtek 9. února slavnostně odhalena nedaleko tzv. Zámečku u Běleckého Mlýna. Anděl má rozpětí křídel sedm metrů a dostat se s ním do křížku by určitě nikdo nechtěl.

K monumentální soše ze zrezivělé oceli se dostanete od výletiště Bělecký Mlýn pěšky po žluté značce. „Cesta vám zabere zhruba deset minut,“ vzkázal majitel Běleckého Mlýna Richard Benýšek, který vznik sochy inicioval. Sochu mohli obdivovat i účastníci edukativní vycházky, která se konala uplynulou neděli 26. února.

Ohnivý anděl, jehož vzhled výrazně ovlivňuje intenzita slunečního záření, je již druhým dílem pozoruhodného mladého sochaře Jana Dostála. To první je umístěno přímo v areálu Běleckého Mlýna a zachycuje podobu Vetřelce ze slavné filmové sci-fi ságy. Instalováno bylo už loni v listopadu. Přestože socha sama sklízela obdiv, nad jejím umístěním tehdy u mnohých panovaly rozpaky. „Socha vetřelce je pěkná, ale moc se tam nehodí. Určitě ne k té vrbě u romantického rybníka. Vhodnější by bylo citlivé umístění v krajině, třeba někde u kolejí,“ vyjádřila se například paní Hana.

Naopak skulptura Ohnivého anděla na Zámečku zatím sklízí pouze slova chvály. „Je to úžasné dílo a výlet k němu byl skvělý. Děkujeme,“ vzkázala na „Bělák“ slečna Anna.