Muselo to přijít! Herečka a zpěvačka Nina Horáková (34), která začínala v legendárním Ptenském dětském divadle a prošla i prostějovským Pointem, jde minimálně v profesním životě od úspěchu k úspěchu. Už na podzim se objevila v širší nominaci na prestižní Cenu Thálie, aktuálně je nominována na Cenu divadelní kritiky za titulní roli v inscenaci Městských divadel pražských s názvem Yerma.

Už loni na podzim byla Nina Horáková nominována na Cenu Thálie za roli Maríi ve velkolepě pojatém tanečním muzikálu María de Buenos Aires. Přestože cenu nakonec nezískala, smutnit určitě nemusela. Nyní mimo jiné září v titulní roli mistrovského díla Federica Garcíi Lorcy zasazeného do současnosti. V divácky hojně navštěvované hře ze života dnešních třicátníků představuje úspěšnou novinářku Yermu, která miluje svou práci v redakci, prožívá pohodový vztah se skvělým přítelem, s nímž se právě přestěhovala do nového bytu. Při této příležitosti se zmíní, že by „možná bylo fajn založit rodinu“. Jenže v tomto bodě se se svým partnerem osudově střetne a nenaplněná touha po dítěti ji přivede až na okraj propasti.

„Téma nenaplněného mateřství se v dnešní době týká bohužel velkého množství třicátníků až čtyřicátníků. Uvědomíte si, že některé situace by se mohly stát komukoli z nás a změnit od základu náš život. Jsou tam však i vtipné momenty,“ představila hru Nina Horáková v rozhovoru pro web informuji.cz.