Na ulici v Prostějově budete moci opět potkat i Milenu Dvorskou. Právě tak se jmenuje jedno z růžových kol, které si můžete v Prostějově nově půjčit. Ve středu 1. března růžovou flotilu na náměstí před prostějovskou radnicí představili zástupci města a společnosti Rekola, která tuto službu provozuje.

 

Kola určená k půjčení jsou mimo jiné vybavena přehazovačkou a několikastupňovým zabezpečením proti krádeží. „Půjčování funguje přes mobilní aplikaci. Díky ní kolo odemknete i zamknete. Prvních třicet minut půjčení bude zdarma. Další půlhodina přijde uživatele na 24 korun,“ představil Lukáš Větříšek ze společnosti Rekola, která má projekt sdílených kol v Prostějově na starosti.

Novinkou je i to, že každé z celkem 140 kol, má své jméno. „Pojmenovali jsme je po významných rodácích nebo památkách. Je tu například i herečka Milena Dvorská,“ upřesnil během zahájení Lukáš Větříšek.

Město Prostějov bude společnosti Rekola na provoz sdílených kol bude přispívat. Smlouvu s ní má na dva roky. Vyplynulo to z výsledku loňského výběrového řízení. Dosud putovaly peníze z města olomoucké společnosti Nextbike nabízející v ulicích města Prostějova modrá kola již od roku 2019. Nextbike bude nyní bikesharing provozovat výhradně na své vlastní náklady.

 

Více najdete v příštím čísle tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyjde v pondělí 6. března