Neduhy s obezitou se vyskytovaly i v minulosti, ale v současné době začíná být nadváha velkým problémem, nad kterým se zamýšlí i lékaři a hledají cesty k jeho zmírnění. Naše generace je často postavena před situaci, kdy musí řešit problémy s hmotností. Jak tedy na to?

Nejprve si musíme uvědomit příčiny nadváhy. Jednak je to příliš kalorická strava a zároveň málo pohybu. Mnozí z nás ale zjišťují, že i když změní jídelníček a začnou se více hýbat, váha dolů nejde. Problémem může být i hormonální nerovnováha, pokud hormony nefungují vyváženě, nefunguje pak dobře ani naše tělo. Hormony jsou takovým hybatelem skoro všech procesů v lidském těle a nefungují-li vyváženě, neslouží pak dobře ani naše tělo.

Naši hormonální rovnováhu často rozkolísávají různé léky a také nevhodná strava s příliš velkým obsahem chemie. Problémem jsou také často pomalý metabolismus a střeva, jejichž činnost není optimální. Důvodem je málo vlákniny a chybějící střevní mikroflóra. V neposlední řadě za špatným hubnutím může stát nedostatek různých živin, který pak zpomaluje metabolismus. Další důvody pro zhubnutí jsou například estetické, zvláště u žen.

Hubnutí nemusí být pro mnohé stresující, chce to najít správný způsob, nastartovat vůli a obklopit se vším, co organismu prospívá.  Například bylinky lze dají na s nadváhou využít velmi dobře - pomáhají vyčistit tělo a nastolit tak hormonální rovnováhu, dovedou vyčistit střeva a doplnit střevní mikroflóru. Pomocí bylinek umíme dodat tělu i různé chybějící živiny.

Které nejznámější byliny můžeme k redukci hmotnosti využít? Kukuřičné čnělky – tinktura, tužebník, třezalka, vřes, ananas, kontryhel, ostropestřec, kopřivu, rozmarýn, artyčok nebo saturejku.

Jakým způsobem nám mohou jednotlivé bylinky pomoci při redukci hmotnosti?

 

Tužebník jilmový

Je to rostlina s močopudnými i potopudnými účinky, která nám může pomoci při odstranění otoků. Pomáhá také při problémech se střevy a také s očistou organismu při řešení obezity.

Třezalka tečkovaná

Třezalka je vhodná pro řešení zánětlivých procesů v organismu, podporuje látkovou výměnu, zklidňuje organismus, pomáhá s problémy pohybového aparátu a také v boji s obezitou.

Vřes obecný

Je to prvotřídní dezinfekční prostředek s močopudným účinkem. Pomáhá organismu se zbavením se přebytečné vody, proto se používá při otocích. Má také příznivý účinek na trávicí ústrojí.

Kukuřice setá

Tinktura z čnělek kukuřice podporuje zdravou funkci střev. Působí též žlučopudně a snižuje hladinu krevního cukru. Jelikož vyplavuje soli z těla, je vhodná při řešení problému dny a revmatu. Také pomáhá organismu v boji s obezitou.

Kontryhel žlutozelený

Kontryhel příznivě působí na ženský organismus, zažívací ústrojí a zklidňují psychiku. Ulevuje při problémech se zadržováním vody, zlepšuje metabolické pochody v organismu a čistí tělo.

Ostropestřec mariánský

Ostropestřec je vhodným doplňkem při očistě organismu. Působí též na funkci jater, podporuje činnost žlučníku a pomáhá v boji s únavou a malátností. Má vliv na snižování hladiny cholesterolu v krvi a napomáhá rychlejšímu spalování tuků. Podporuje vyplavování odpadních látek z těla a zlepšuje chod metabolismu.

Rozmarýn lékařský

Rozmarýn má protizánětlivé působení. Zároveň je bohatým zdrojem lipázy - enzymu zodpovědného za rozklad tukových molekul. Snižuje hladinu cukru v krvi a chrání organismus před metabolickými poruchami.

Ananas

Pomáhá při léčbě nejrůznějších poruch trávení a je vhodným prostředkem pro zlepšení absorpce živin z potravy. Široké uplatnění též nachází při léčbě pooperačních otoků, abscesů a hematomů.

Spojením účinků ananasu, vinné révy a mořských řas vznikl prostředek zvaný Brodecký redukční ortislim, který je hodně využívaný při řešení otylosti.

Artyčok

Artyčok patří k nejlepším prostředkům zlepšujícím činnost jater a žlučníku. Zvyšuje tvorbu žluči a podporuje detoxikační činnost jater a vylučování škodlivin močí. Snižuje hladinu krevního cukru a je dobrým pomocníkem při léčbě diabetu. Celkově zlepšuje trávení a pomáhá při redukci hmotnosti.

Saturejka

Saturejka pomáhá chránit buňky a tkáně přes oxidačním stresem. Přispívá tak k přirozené obranyschopnosti organismu a jeho odolnosti vůči vnějším vlivům. Zlepšuje e činnost celého trávicího traktu, stimuluje funkci slinivky břišní, pomáhá zlepšit činnost střev a celkově posiluje organismus.

…………………

Bylinky za vás nezhubnou, ale mohou pomoci. Kombinací různých těchto prostředků vzhledem k dalším zdravotním problémům organismu si sami můžeme sestavit a vybrat účinnou sestavu.

 

S formováním postavy mohou pomoci i přístrojové terapie, které můžete využít v Regeneračním centru Naděje v Brodku u Konice.

Ballancer 606

Tato terapie je vhodná pro uživatele, kteří chtějí využívat nejmodernější a nejkvalitnější lymfodrenážní systémy na trhu. Ballancer 606 umožňuje uživateli vyzkoušet lymfodrenáž v kombinaci se dvěma návleky (nohavice a bundy).  Tento přístroj pomáhá také s tvarováním postavy a zlepšuje tok lymfy, což vede k celkovému zlepšení činnosti lymfatického systému.


LED terapie

Světelná terapie příznivě ovlivňuje kůži, svaly, krevní oběh a fungování celého těla. Cílem LED terapie je regenerace organismu, hojení zánětů, obnova mikrocirkulace, léčba kožních problémů a celková úleva od bolesti. Tím, že se organismus rovněž detoxikuje, pomáhá terapie s celkovou regenerací organismu.

Rolletic

Rolletic je masážní terapie, která tvaruje a zpevňuje postavu a částečně odstraňuje nebo alespoň zmírňuje celulitidu. Pravidelné cvičení pomáhá zmenšit objem masírovaných partií, zpevňovat svaly, vypnout kůži a odbourávat tukové polštáře. Masáž povzbuzuje látkovou výměnu v organismu, podporuje prokrvení a uvolňuje napětí ve svalech.