V Národním domě to uplynulý pátek patřilo „Valentce“, která udělala pomyslnou tečku za letošními společenskými akcemi, jež pořádala. Reprezentativní ples se v krásných prostorách náramně vydařil a cestu si na něj našlo více než tři sta hostů. Po odmlce způsobené covidem se tak vše vrátilo do původních kolejí.

Návštěvníci plesu měli na výběr hned z trojice kapel, které společenskou akci doprovázely. K tomu samozřejmě nechyběla ani celá řada dobrot, především však tekutá réva. Živo tak bylo jak v přízemních prostorách, tak i v prvním patře Národního domu, všudypřítomní návštěvníci si pochvalovali skvělou atmosféru. Součástí akce byla bohatá tombola, úvod patřil krátkému proslovu ředitele a předtančení.

Základní škola E. Valenty v Prostějově pátečním podnikem udělala krásnou tečku za letošními společenskými akcemi, které si pro veřejnost připravila. „Jsem rád, že všechno takto vyšlo a po podzimním uspávání broučků, jež bylo doplněno ohňostrojem, a předvánočním jarmarku se nám podařilo udělat pomyslnou tečku za letošním společenským vyžitím. Škola by samozřejmě měla v první řadě vzdělávat, ale myslím si, že i společenské a kulturní akce k životu neodmyslitelně patří. Letos se do jejich organizování zapojili pedagogové, rodiče i žáci a musím jim za to moc poděkovat. Řekl bych, že ples by se dal nazvat opravdu reprezentativním, protože odvedli skvělou práci. Bez pomoci všech zainteresovaných by to nešlo,“ prozradil Večerníku ředitel školského zařízení Radim Weisser.

V prvním patře Národního domu to žilo tradičními plesovými hity a spíše se ploužilo. Přízemní prostory pak „obsadila“ mladší generace, která holdovala svižnějšímu rytmu. Skvělá atmosféra ale vládla naprosto všude. „Dostalo se nám řady kladných hodnocení, za což jsem moc rád. Působivý dojem večera také dokreslují krásné prostory Národního domu, vždyť jsou pro tyto akce předurčeny. A dovolím si tvrdit, že ‚Valentka‘ žije,“ doplnil spokojený ředitel.

V krátkosti se také ohlédl za uplynulým rokem, který byl pro něj i řadu jeho kolegů pedagogů klidnější než ty předešlé. „Je pravdou, že po dvou předešlých letech to bylo klidnější. Jsem hlavně rád, že se zase všichni žáci mohli vrátit plnohodnotně do škol, protože jsem přesvědčený, že prezenční výuka hlavně na základní škole je nutná. Ať už se jedná o potkávání s učiteli, tak se spolužáky. Za naši školu ale mohu říct, že se nám i období covidu podařilo přestát se ctí, dokonce by se našla řada pozitiv. Mnohému jsme se naučili, mnohé si odnesli,“ dodal Weisser.