Tady si prostě umí vybrat vhodný termín. Na první letošní vpravdě jarní den plný hřejivého slunce si aktivní hasiči z Určic naplánovali akci příznačně nazvanou Vítání jara. Uplynulou sobotu 18. března se tak díky jejich spolupráci s obecním úřadem po tříleté koronavirové odmlce opět konalo odpoledne plné vystoupení, poutavých her a nechyběla ani zbrusu nová pohádka O černé lišce. U toho Večerník nemohl chybět! 

Stejně jako oblíbené podzimní Uspávání zvířátek i letošní Vítání jara dokázalo určickou sokolovnu zcela zaplnit. Jako první se na pódiu představili ti nejmenší ze zdejší mateřské školy. Vystřídali je pak jejich starší kamarádi ze základky, kteří sborově zazpívali několik písniček.

Po nich pak s velkým nasazením zatancovaly členky tanečního kroužku Šárky Miklíkové, které se jednou týdně schází v tělocvičně místní školy. Mladší z nich předvedly choreografii na téma cirkusová klauniáda, při níž oslňovaly nejen duhovými ponožkami. Přestože pro mnohé z nich to byla premiéra před publikem, nevypustily absolutně nic. Ostatně sama jejich vedoucí jim pod pódiem předtancovávala se zápalem, který se jen tak nevidí. Jejich starší kolegyně pak tancovaly na skladby zpěvačky Rihanny. Klasický valčík jako ze Star dance pak po nich předvedlo taneční duo Simi.

Po pauze nezbytné pro výstavbu kulis přišla řada na pohádku v podání členů hasičského sboru a jejich kamarádů. „Letos jsme dali příležitost k vystoupení i našim mladým členům, kteří projevili chuť si v pohádce zahrát,“ prozradila Večerníku autorka pohádky Lenka Sosíková, jež i tentokrát sama vystupovala v roli babičky Dobromíry rozplétající klubíčko poměrně zamotaného příběhu.

Ten se tentokrát točil kolem krále Ludvíka VIII., který po pohledu na obraz tajemné krásky upadl do podivného kómatu. Z něj se jej nakonec podařilo dostat jeho nevlastnímu synu Janovi, jenž se společně s mladičkou Izabellou vydal po stopách černé lišky známé do té doby hlavně z legend a vyprávění. Cestou pak oba prožili mnohá dobrodružství a objevili i věci, o nichž do té doby neměli nejmenší tušení. Vše nakonec samozřejmě dobře dopadlo. 

Sobotní odpoledne v Určicích pak uzavřela dětská diskotéka a losování tomboly. Rodiče, prarodiče i jejich potomci tak domů odcházeli s pocitem, že letošní jaro jim začíná opět více než slibně a že se v průběhu nadcházejících teplých dní určitě mají na co těšit.  

Přestože každý má jistě svůj program, všichni se společně opět setkají poslední dubnový den na starém hřišti v Určicích, kde pro ně hasiči opět připraví oblíbené a hojně navštěvované pálení čarodějnic. To se ani letos neobejde bez příletu čarodějnic a zapálení ohně na obří vatře.