Hodná, chytrá, hezká, laskavá, pozorná, plná nápadů a hlavně spravedlivá! Přesně takto charakterizují svoji paní učitelku čtvrťáci z Masarykovy základní školy v Nezamyslicích. Pavlína Sedláková byla jako jediná ze všech pedagogů na Prostějovsku nominována do 28. ročníku ankety Zlatý Ámos. A podle jejích žáků je celkovou vítězkou už nyní.

Takové ocenění své práce by si jistě představoval každý! Pavlína Sedláková se dostala mezi třiaosmdesát kantorů, kteří byli nominováni do ankety o nejoblíbenějšího učitele ČR. „Během letních prázdnin, kdy má odpočívat a čerpat nové síly na další školní rok, pro nás vytváří novou celoroční školní hru, díky níž si vždy procvičíme vše, co jsme se naučili. Například ve druhém ročníku se naše třída proměnila v zoo a my jsme sbírali mince a nakupovali za ně zvířátka. Úkolem hry bylo zaplnit celou třídu zvířátky,“ napsaly ve své nominaci děti, které se snaží řídit společným heslem „jsme na jedné lodi, táhneme za jeden provaz“.

Paní učitelka ve své aktivitě nepolevila ani v době nouzového stavu. „Ve spolupráci s paní asistentkou pro nás připravila pracovní listy do všech předmětů a rozvezla nám je všem domů. Vždy jsme v obálce dostali krásný dopis a dárek navíc. Při on-line výuce prožíváme skvělé vyučování, jako bychom byli ve škole. Navíc dostáváme zajímavé interaktivní cvičení i výuková videa,“ dodali letošní čtvrťáci, kterým je moc líto, že se se svojí paní učitelkou budou muset na konci školního roku rozloučit. „Vůbec se na to netěšíme. Je to nejlepší učitelka na světě!“ uzavřeli ve svém vskutku dojemném vyznání.

Pavlínu Sedlákovou tato aktivita jejích žáků přirozeně velmi těší. „Největší odměnou pro mě bylo, když mně samy děti během on-line vyučování říkaly, že pro ně jsem toho Zlatého Ámose už dávno vyhrála,“ reagovala na zveřejnění své nominace kantorka, která na škole v Nezamyslicích působí celkem deset let.