Hodové slavnosti připravují v Držovicích na tuto sobotu. Program k této tradiční akci započal už v uplynulém týdnu, kdy proběhlo stavění máje a soutěže o Držovickó bochto a Držovické kaléšek. Na samotný vrchol se pak v rámci oslav mohou návštěvníci těšit na bohatý program, ve kterém si na své přijdou všechny generace.

 

Hlavním bodem programu bude sobota 6. května, kdy proběhne třetí ročník jarmarku. V místním parku na příchozí budou čekat různé stánky i atrakce. „K dispozici zde budou proutěné výrobky, keramika, ale také různé druhy čokolád, frgály, koláčky, mýdla, bižuterie, uzenina a sýry, chybět nebude ani ochutnávka vín z jižní Moravy. K tomu připravujeme také ukázky různých řemesel a na své si přijdou i ti nejmenší. Těšit se mohou na skákací hrad, malování na obličej či různé sladkosti,“ prozradil Večerníku starosta obce Jaroslav Studený.

Akce bude probíhat od 10.00 až do 17.00 hodin a organizátoři doufají, že jim vyjde skvělé počasí. V neděli 7. května pak bude program pokračovat tradiční hodovou mší svatou v kostele svatého Floriána a odpoledne proběhne eucharistický průvod ke kapličce.

 

KDY: SOBOTA 6. KVĚTNA 2023, 10:00 AŽ 17:00 HODIN

KDE: PARK V ULICI TICHÁ, DRŽOVICE

 

18 letak drzovice