Celkem jedenáct krásných žen se probojovalo do finále Miss Czech Republic, které se konalo uplynulou sobotu 13. května v pražském Forum Karlín. Mezi nimi nechyběla ani Veronika Dočkalová, která se před šestadvaceti lety narodila v Prostějově. A v konečném pořadí získala vynikající páté místo.

 

179 centimetrů vysoká brunetka se sice narodila v Prostějově, již delší čas ale žije v Praze, kde pracuje jako redaktorka se zaměřením na showbyznys. K účasti v Miss dívku s mírami 90-64-91 přemluvila sama ředitelka soutěže Taťána Makarenko. „Známe se v rámci mé práce, mě vůbec nenapadlo, že bych se mohla přihlásit,“ smála se finalistka, která byla ve svých 26 letech nejstarší účastnicí.

Mezi její koníčky kromě práce patří také vaření, vzdělávání se a sport. Od dětství se věnovala atletice a orientačnímu běhu. Ze všech jídel pak má nejraději maminčinu svíčkovou a snídaně od přítele. V životě se řídí heslem „Nespouštěj své oči z hvězd a své nohy ze země“. K účasti v soutěži ji vyzvala prezidentka Miss Taťána Makarenko. „Když jsem byla menší, měla jsem sen být modelkou, pak mě to přešlo. Ale Miss Czech Republic není jen o modelingu, ale i o všeobecném seberozvoji, který není nikdy na škodu,“ prozradila svoji motivaci sama Veronika.

Na sportovně založenou dívku s krásnou postavou a pohlednou tváří nakonec zbylo bezkorunkové páté místo. I tak je v srdcích mnoha svých příznivců, stejně, jako rodiny a přátel, vítězkou.

A přestože tedy ve finále žádnou korunku nezískala, mrzet ji to nemusí. „Řídím se tím, že budoucnost je odraz toho, co člověk dělá v přítomnosti. Proto jdu své budoucnosti naproti tím, že dělám vše pro to, abych byla se svým osobním i kariérním životem spokojená. Ráda bych se v budoucnu viděla jako šťastná a úspěšná žena se zdravou a milující rodinou po boku,“ nastínila své další plány sama Veronika Dočkalová.