Účastí na události Víkend otevřených zahrad chtějí zástupci Prostějova podpořit cestovní ruch. Rovněž by rádi přilákali nejen místní obyvatele do prostějovských parků a zahrad. Akce se uskuteční tuto neděli 11. června ve Spitznerových sadech a v Botanické zahradě Petra Albrechta.

Botanická zahrada bývá v neděli běžně zavřená, ale pro Víkend otevřených zahrad bude veřejnosti přístupná od 10.00 do 16.00 hodin. „„Je to opět jedna z akcí, kterou chceme podpořit jak cestovní ruch, tak přilákat místní obyvatele do prostějovských parků a zahrad. Zájemcům nabídneme i komentované prohlídky, v jejichž rámci se dovědí něco o dřevinách a květeně Spitznerových sadů i botanické zahrady,“ uvedla první náměstkyně primátora Milada Sokolová (ODS spolu s nezávislými osobnostmi města Prostějov) s tím, že fundovaným průvodcem bude v obou případech Libor Marčan, zapálený ekolog, včelař a předseda městské komise pro životní prostředí.

V neděli 11. června se na komentovanou prohlídku Spitznerových sadů můžete vydat ve 14.00 hodin od kostela sv. Petra a Pavla a na komentovanou prohlídku botanické zahrady pak o hodinu později.