Úspěchy sportovní…

Na GJW se tradičně daří špičkovým sportovcům. Po veleúspěšném Jiřím Lehečkovi, který nedávno úspěšně odmaturoval, nyní převzal žezlo „nejlepšího tenisty z Wolkera“ student 3.B Jakub Menšík. A nejen nejlepšího tenisty z Wolkera, podle žebříčků je aktuálně Jakub nejlepším hráčem do 18 let na světě.

Škole se dlouhodobě daří vytvářet podmínky, kdy špičkoví sportovci dokážou skloubit náročné studium se sportovní přípravou.

Úspěchy akademické…

Kromě úspěchů sportovních studenti GJW dlouhodobě dosahují velkých úspěchů i v oblasti akademické. Středoškolská odborná činnost (SOČ) je pro „Wolkeráky“ doménou už mnoho let a nejinak tomu bylo i v letošním školním roce. Na krajské přehlídce SOČ v Olomouci zlatou medaili obdržel Vojtěch Bebčák a zajistil si tak účast v celostátním kole prestižní soutěže. Byl oceněn za práci v oboru Historie s titulem „První světová válka a pobyt na ruském území z pohledu legionáře Jana Ivičiče“. Vojta podrobil důkladné analýze dochovaný deník legionáře a následně porovnal Ivičičův osobní pohled na události z historie s fakty, která uvádí odborná literatura. Skvělých umístění dosáhli i jeho spolužáci Magdalena Marková (v oboru Zdravotnictví), Martin Komárek (Informatika) a Martina Trnečková (Filozofie, politologie a ostatní humanitní a společenskovědní obory).

Úspěchy maturitní…

Skončily i maturitní zkoušky a letos bylo na GJW opravdu co slavit! Stoprocentní úspěšnost! Nikdo ze čtyř maturitních tříd, dvou osmiletého a dvou čtyřletého studia, u „zkoušky dospělosti“ nepropadl, takže se více než sto absolventů přidalo k těm tisícům předcházejících, mezi nimiž nechybí skutečně významná jména mnoha oborů vědy i umění. Najde se mezi letošními absolventy nový Jiří Wolker nebo Otto Wichterle?

Školní majáles a vždycky něco navíc

Gymnázium letos do výuky zařadilo i tematické projektové dny. Studenti v září absolvovali Britský královský den, pochmurné podzimní dny prosvětlil Barevný týden, v prosinci školu provoněly různé vánoční pokrmy a minulý čtvrtek se nesl v duchu prezentací vybraných evropských zemí. Škola u příležitosti tradičního majálesu uspořádala koncert kapely Kepler-22 v aule. Na galerii školy se vystřídaly dvě výstavy, v prvním pololetí to byla výstava Záhadné pouto zapůjčená velvyslanectvím státu Izrael, druhé pololetí pak patřilo velké výstavě soch, kreseb a fotografií prostějovského výtvarníka Martina Peče.

Na Gymnáziu Jiřího Wolkera se prostě pořád něco děje. Našlapaný školní rok bude končit v duchu sportovních kurzů, sportovních dnů a školních výletů. A pak už jen rozdat vysvědčení a přes léto nabrat dost sil, aby to od září mohlo začít nanovo.