Oblíbená akce, která ve čtvrtek 8. června zahájila Prostějovské léto, přitáhla na hlavní náměstí několik set diváků. Ti měli možnost zhlédnout vystoupení tanečních skupin nejen z Prostějova, ale i okolí a těšit se ze širokého spektra žánrů. Za město Prostějov všechny pozdravila první náměstkyně primátora Milada Sokolová.

„Jsme rádi, že jsme se po třech letech mohli vrátit k tradici a zahájit léto tanečním vystoupením. Užijte si to a potěšte se vystoupením naší nejmladší generace,“ uvedla a zároveň přidala pozvání na další akce Prostějovského léta 2023.

Přítomní diváci zhlédli vystoupení devíti souborů s celkem šestnácti choreografiemi. Představily se Mažoretky Krokodýlek, Taneční studio FREE DANCE, AKPR Prostějov, Taneční škola PIROUETTE, JUST DANCE COMPANY, MWM COMMUNITY, ZUŠ Vl. Ambrose a The Cheers Prostějov.

Reakce návštěvníků na jednotlivé taneční výstupy byly jednoznačné – všechny účinkující při odchodu z taneční plochy doprovázel bouřlivý potlesk. „Jsem u vytržení z holek z AKPR. Akrobatickou gymnastiku jsem na živo viděla až dnes a musím konstatovat, že děvčata mají neuvěřitelnou páru. Nádhera,“ pochválila jedno z vystoupení pro Večerník Ivana Doláková.