I když se provozovatelé koupališť a biotopů poctivě přichystali na letošní sezónu, počasí jim nepřeje. A tak zůstávají brány areálů uzavřeny.

Domovní správa Prostějov, která provozuje obě prostějovská koupaliště, ohlásila začátek letošní sezóny na pátek 2. června. „Počasí ale bylo proti, otevřeno bylo v pátek a v sobotu. V neděli už jsme neotevřeli, návštěvnost byla v aquaparku i ve Vrahovicích minimální. Od té doby jsme provoz neobnovili,“ sdělil Večerníku jednatel DS Vladimír Průša s tínm, že kdy se znovu otevřou brány obou areálů není jisté. „Záleží výhradně na počasí,“ řekl.

Koupaliště ve Stražisku plánuje otevření na 15. června. „Zda je polovina června reálná ale, ukáže také počasí. Zatím je na koupališti otevřené bistro,“ prozradila Večerníku starostka Kateřina Singrová.

Přípravy na letošní sezónu finišují také v Otaslavicích, kde je v provozu rovněž koupací biotop. Otevřeno ale prozatím nemá. „Máme ale i dobré zprávy, cena vstupného zůstává stejná jako v loňském roce a bude i oblíbené letní kino,“ vzkazují zaměstnanci. Taktéž internetové stránky přírodního biotopu v Laškově nenabízejí možnost koupání. Zato představují novinky, třeba rozšířené občerstvení. V loňském roce zde byla koupací sezóna zahájena 1. července.  

Ani hladinu plumlovské přehrady plavci nebrázdí. „Je zima a voda hrozně studená, namočila jsem tam chodidlo a myslela, že mi umrzne. Zatím je to pro otužilce,“ popsala situaci Irena Nová. Podle posledního rozboru hygieniků se voda v nádrži drží modrého smajlíka, který značí, že je bez závad.