Tohle se podařilo! Uspořádat v dnešní době jakoukoliv akci je více než těžké.

Při dodržování všech vládních opatření se to přece jen podařilo Klubu vojenské historie (KVH) Dukla, který 12. prosince na střelnici CS Solutions Group v Prostějově zorganizoval Den veteránů. Výtěžek z této akce putoval uplynulou středu 13. ledna na konta Komunitního centra pro válečné veterány v Brně a Dětského domova v Plumlově.

 

Program prosincového Dne veteránů se skládal z tematicky zaměřených přednášek a střelby na střelnici, a to jak terčové, tak akční. Na akci si v polovině prosince, kdy došlo ke krátkodobému uvolnění vládních restrikcí, našla cestu celá řada lidí. Ty sem pozvali členové KVH Dukla, jež pro ně měli připraveno také občerstvení ze své polní kuchyně. Prostějovská střelnice pak zdarma poskytla své prostory. Vše, co návštěvníci věnovali, tak mohlo putovat na charitativní účely. Celkem se vybralo 21 800 korun. „Dvě třetiny výtěžku byly věnovány Komunitnímu centru pro válečné veterány v Brně. Třetina výtěžku pak putovala Dětskému domovu Plumlov,“ nastínil Jaroslav Dvořák z KVH Dukla, jenž zároveň poděkoval městu Prostějov za finanční podporu celé akce.

Uplynulou středu pak přímo v prostorách střelnice došlo k předání symbolických šeků. „Moc děkujeme, obzvláště v uplynulém roce nebylo vůbec snadné pro naši činnost shánět peníze. Tento dar využijeme na úpravu foyer v centru, kde vytvoříme novou síň slávy,“ prohlásil během předání ředitel centra Karel Černoch. 

V dětském domově zase peníze použijí na dokončení úprav nového sportovního hřiště s umělým povrchem. „A možná něco zůstane i na nějaký společný výlet, který pro nás bude vítaným zpestřením stereotypu, jenž během nouzového stavu trápí děti ze všeho nejvíce,“ prozradil Petr Antoníček z DD Plumlov.