O posledním předprázdninovém víkendu letos poprvé otevřeli koupaliště v Otaslavicích. Přírodní biotop byl zpřístupněn po oba dny zdarma a v neděli nechybělo ani slavnostní otevření, kde si na své přišli hlavně mladí návštěvníci. V areálu, ale i na vedlejší hasičské louce pro ně byl připraven doprovodný program s nejrůznějšími soutěžemi, nechyběly však ani naučné prvky či vojenská, hasičská a policejní technika.

Zahájení koupací sezóny se neslo v duchu dobré nálady a hezkého počasí. Díky tomu tak řada návštěvníků rovnou využila možnosti a osvěžila se ve vodě. Do akce se pak zapojil místní Sokol i hasiči, kteří se postarali o doprovodný program. Přímo v areálu koupaliště tak na děti čekala překážková dráha, běh v pytli či chůze na chůdách a skákací hrad. O občerstvení se kromě bufetu starali hasiči, kteří měli připravenou udírnu, ale také chutné palačinky.

 

Na nedaleké hasičské louce se zase mohli zájemci podívat na různé vojenské stroje, ale i plně vybavené auto hasičů z Brodku u Prostějova. V průběhu odpoledne dorazilo také policejní vozidlo z Němčic nad Hanou a zážitek tak měly nejen děti, ale i dospělí.

„Zahájení máme úspěšně za sebou. Jsme rádi, že nám vyšlo počasí, což bylo základem, a kromě účasti na různých stanovištích a prohlídky techniky se návštěvníci mohli vykoupat. Akce se zúčastnilo na sto padesát dětí, které si užily krásné odpoledne a my už se těšíme na letní provoz. V nadcházejícím týdnu ještě zůstane zavřeno, ale od pátku už pojedeme ve standardním letním režimu, tedy od desáté do dvacáté hodiny. Doporučujeme ale návštěvníkům také sledovat naše facebookové stránky, kde bychom o případných změnách informovali,“ uvedl exkluzivně pro Večerník místostarosta obce Mojmír Sokol.