Bílá rakev, věnce s bílými květy, dres hráče amerického fotbalu, obřadní síň městského hřbitova plná slzících lidí. Minulé pondělí 19. června na vše z fotografie shlížela tvář mladého muže, který si zvolil dobrovolný odchod z tohoto světa. Jen on sám věděl, proč svůj život ukončil na vlakové trati. Jeho ztrátu oplakává rodina, přátelé a také spoluhráči z klubu Mammoths Přerov.

 

Studenta brněnské Mendelovy university Dominika Z. všichni brali jako úžasného syna, bratra, kamaráda a týmového hráče. „Ještě 28. května s námi hrál proti Ústí nad Labem. Vůbec jsme netušili, že není v pohodě. Je to pro nás pořád velký šok,“ sdělil Večerníku jeden ze spoluhráčů z týmu, ve kterém byl od roku 2019. Ti Dominikovi vzdali poslední poctu v klubových dresech rudé barvy.

Dojemný vzkaz prostřednictvím smuteční mluvčí poslala do nebe maminka. „Vždycky jsem tu pro Tebe byla a navždycky budu,“ rozplakalo poselství pozůstalé.

Rodina závěrem poděkovala za projevy soustrasti a účast všem, kteří se obřadu účastnili. Osobní projevy soustrasti ale odmítla.

Dominik Z. zemřel 31. května pod koly projíždějícího vlaku na blíže neurčeném místě.