Uplynulý pátek se více než sto žáků prostějovských základních škol zúčastnilo zábavné poznávací hry Dobrodružství s historií. Soutěž zorganizovala Střední odborná škola podnikání a obchodu a finančně ji podpořila veřejná finanční podpora Statutárního města Prostějov.

 

„Na deseti stanovištích žáci plnili úkoly nejen vědomostní, ale také například luštili zašifrovaný vzkaz v morseovce nebo skládali puzzle. Soutěž byla zaměřena nejen na historii města, ale také na slavné osobnosti a hanácký dialekt," podotkl ředitel školy Marek Moudrý. Soutěže s tímto zaměřením realizuje SOŠPO již několik let. V rámci oslav povýšení Prostějova na město a v Pernštejnském roce byly soutěže zaměřeny na tato témata a patřily do oficiálního programu oslav. Zahájení soutěže a vyhlášení výsledků se zúčastnila i první náměstkyně primátora Milada Sokolová. „Byla to skvělá akce. Jsem ráda, že SOŠPO v Prostějově máme! Studenti jsou velmi šikovní a nápomocní v propagaci cestovního ruchu. Příští rok bude soutěž pokračovat, a to se zaměřením na Jiřího Wolkera, protože v roce 2023 si budeme připomínat 100 let od úmrtí tohoto našeho slavného rodáka. Už nyní se na další ročník soutěže moc těším," sdělila Milada Sokolová.

V soutěži vyhrál tým ze ZŠ E. Valenty, na druhém místě se umístil tým ze ZŠ Dr. Horáka a na třetím pak další výběr ze ZŠ E. Valenty.