Letní období je v plném proudu a skýtá tak mnoho možností pro zábavu a dobrodružství. Nezáleží na tom, zda jste milovníkem adrenalinových sportů, relaxace na pláži, rádi objevujete nová místa. Léto a ruku v ruce s ním i dovolená jsou ideálním časem na to, abyste si užili nezapomenutelné zážitky. Na této tematické straně vám přinášíme několik nápadů, kam vyrazit a co podniknout nejen během teplých dnů, ale i vlahých večerů.

Vodní radovánky

Teplé letní dny nabízejí skvělou příležitost vyzkoušet různé vodní aktivity. Vydejte se na pláž nebo k jezeru a zkuste si surfování, paddleboarding, windsurfing nebo vodní lyžování. Pokud preferujete adrenalinové zážitky, můžete si vyzkoušet i rafting na divokých řekách. Nezapomeňte si přibalit ochranný krém proti slunci a dodržovat pitný režim. V letošním roce je zatím horkých dnů opravdu spousta, takže si můžete v tomto ohledu užít do sytosti.

Turistika a outdoorové aktivity

Pokud rádi objevujete přírodu a máte rádi pohyb na čerstvém vzduchu, letní období je ideálním časem na turistiku a outdoorové aktivity. Vydejte se na procházku nebo horskou túru a objevujte malebné přírodní scenérie. Můžete si také vyzkoušet jízdu na horském kole, půjčit si kajak či kanoe a prozkoumávat okolní jezera a řeky. Budete mít možnost nejen posílit své tělo, ale také si užít krásy okolní přírody.

Letní festivaly a koncerty

Letní období je časem mnoha festivalů a koncertů po celém světě, republice, ale i našem okrese. Podívejte se na programy místních festivalů a vyberte si, co vás zajímá nejvíce. Bez ohledu na to, zda jste fanouškem hudby, divadla, filmu, umění nebo gastronomie, je tu něco pro každého. Užijte si živou hudbu, taneční vystoupení, ochutnávky místních specialit a nezapomenutelnou atmosféru. K tomu pak samozřejmě nechybí i řada místních letních diskoték a tradičních vesnických zábav.

Večery pod širým nebem

Teplé letní večery jsou ideální pro relaxaci a romantiku. Zorganizujte piknik s přáteli nebo romantickou večeři pod širým nebem. Můžete si vybrat zahradu, pláž nebo piknikový spot v přírodě. Pak už stačí jen připravit občerstvení, rozprostřít deku a vychutnat si klidné a teplé večery s přáteli či svým protějškem.

Prozkoumávání městských památek

Pokud jste spíše městskými lidmi, můžete využít letních dnů k prozkoumávání památek a zajímavostí ve vašem okolí. Navštivte muzea, galerie, historické památky a vychutnejte si bohatou kulturu a historii. Mnoho měst pořádá také letní festivaly a akce, které vám umožní zažít místní atmosféru a tradice. Je toho opravdu spousta, co se dá prozkoumávat nejen v přilehlém okolí, ale i v místě vašeho bydliště.

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & LETNÍ ZÁBAVA najdete v tištěném vydáí PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 24. července