Prostějovský hokej dal světu mnoho legendárních osobností a velkých hráčů. Jména jako Machač, Palatý nebo Hrbatý resonují v uších dodnes. Tak trochu ve stínu je za nimi Oldřich Fišer. Bývalý hokejový útočník totiž nedobýval slávu v jihlavské Dukle či v Brně, ale zůstal věrný Prostějovu, kam se přestěhoval právě z Jihlavy. A dnes slaví 80 let!

Bývalý hokejista tvořil útočné trio s Palatým a Střížem, byl u úspěšného období v polovině 60. a 70. let minulého století, během něhož Prostějov hrál převážně druhou nejvyšší soutěž. Ještě po padesátce hrával za Plumlov, kde skončil kariéru. „Dělával jsem kdysi dávno atletiku, hokejisti tam chodívali trénovat, takže jsem je znal taky. Setkávali jsme se na různých srazech. Ze všech sportů – Janda Šubrt, boxer Franta Gašparíků nebo Rosťa Václavíček. Seděli jsme vždycky v národě na zahradě jako parta,“ vzpomíná s úsměvem jeho kamarád Milan Kumstát, který je s Fišerem stále v pravidelném kontaktu. 

Takto Oldřichu Fišerovi přáli před 10 lety přímo na ledě prostějovského zimáku. Dnes něco takového není možné, tak alespoň na dálku přejeme vše nej.