Na tři dny se letos protáhly hody v Němčicích nad Hanou. Zatímco pátek patřil hudbě a dospělým, v sobotu si na své přišly všechny generace. Neděli posvětila slavnostní mše, pokračovala průvodem a vystoupením souborů Pantlék a Vřesovanka. Lidová veselice na jihu prostějovského regionu přilákala tisíce návštěvníků.

V pátek v podvečer se areálem němčické ZUŠ nesla hudba kapely Funny. Olomoucké muzikanty vystřídali pop rockoví Dolls In The Factory z Frýdku Místku. Na závěr hudebního večera si přišli na své milovníci Johna Bon Joviho, jehož hity interpretovala kapela Absolute Bon Jovi revival. „Byli skvělí, úplně mě to vrátilo do dob, kdy jsme na tohle trsali na diskotékách. A Johnův plakát visel skoro v každém dívčím pokojíčku,“ smála se paní Jana.

Sobota byla programem doslova nabitá. Ve farské zahradě vystavovali své mini stromy a keře

členové Bonsai klubu Haná Prostějov. „Nejenže nám toho povyprávěli spoustu o svých zelených svěřencích, ale také ukázali, jak je pěstovat. Bylo to velice zajímavé a časem si určitě nějakou bonsajovou krásku pořídíme,“ svěřila se Večerníku Zuzka Baričíková.

Tradiční výstavu drobného hospodářského zvířectva připravili jako každý rok ve svém areálu místní chovatelé. K vidění byla mimo jiné nejrůznější plemena králíků, holubů a slepic.

Živo bylo i v areálu ZUŠ, kde se zájemci mohli vrátit do středověku. Čekaly je ukázky řemesel, ale také sokolníci se svými svěřenci a šermířská vystoupení. Velký zájem byl o svezení na středověkém kolotoči, jehož „lodičky“ nahradily proutěné koše na trávu.

V hasičské zbrojnici se mohli pobavit milovníci cimbálovky, večer pak zakončila zábava na fotbalovém hřišti.

V neděli se Němčice zahalily do slavnostního hávu. K vidění  byly opět bonsaje a zvířata, v 10 hodin se v kostele uskutečnila slavnostní mše za účasti krojovaných Hanáků. Odpoledne zahájil průvod Vřesovanky a Dechového orchestru ZUŠ po městě, ve 14 hodin vystoupil v areálu ZUŠ místní folklorní soubor Pantlék a od 16 hodin na stejném místě  hrála Vřesovanka.