Svatá Anna, patronka místních hodů, si letos vysloužila velké oslavy. Slavilo se hudbou k tanci i poslechu, slavnostní mší i fotbalem. Slavit se začalo v pátek, kdy večer patřil zábavě. V areálu sokolovny v Čechovicích to rozjela legendární kapela Kontakt.

 

Na kole, autem, autobusem, taxíkem i pěšky se několik set lidí vydalo v podvečer k čechovické sokolovně, kde v 18.00 hodin začala hodová zábava. Místní sokolové si pozvali prostějovskou legendu – kapelu Kontakt. „Hudba mého mládí, s Kontaktama jsem v podstatě vyrostl. Jsem moc rád, že se skupina dala zpátky dohromady. Furt jí to šlape,“ smál se jeden z tanečníků. A tak areálem do noci zněly autorské pecky kapely i slavné světové hity. K dobré náladě přispělo dobré pivo i bohatá nabídka občerstvení.

V Čechovicích zněla hudba i v sobotu. Odpoledne zahrála k hodovému posezení na fotbalovém hřišti skupina KOKY dalšího prostějovského legendárního muzikanta Jiřího Koukala. Nedělní dopoledne zase patřilo hodové mši svaté v místní kapli svaté Anny. Odpoledne si na své přišli fanoušci fotbalu. Čechovické hody totiž vyvrcholily atraktivním utkáním předkola MOL Cupu Sokol Čechovice – FK Kozlovice (vítěz divize sk. E).