Královský ples, procházka za vodníkem Hloučelákem, výlet za Karkulkou nebo barevné pohádky o sluníčku, které barvilo svět. To je jen pár aktivit z pohádkových týdnů s Cipískem, které probíhaly celý červenec v mateřském centru. To pořádá během letních prázdnin příměstské tábory pro rodiče s dětmi a předškoláky už šestnáctý školní rok.

„A zájem je pořád velký. Někteří letošní účastníci se chtěli zapsat už na příští rok,“ pousmála se Markéta Skládalová, místopředsedkyně MC Cipísek. Jak korespondovali samotní rodiče po programu do knihy radostí, byl to týden plný smíchu, úsměvů na tvářích dětí i dospělých, zážitků i inspirace. „My jsme za to samozřejmě moc rády, protože vidíme, že naše práce má smysl. A děkujeme rodičům, že do připraveného programu s námi jdou, protože ne vždy je to pro všechny komfortní situace. Děti tak mohly vidět rodiče v jiných životních rolích, než jsou zvyklí. A za ty rozzářené oči potomků, když maminky hrají pohádku, skáčou v pytli nebo společně tvoří, za to stojí.“

Celý program je vždy připraven, aby se mohli aktivně zapojit právě nejen děti, ale i samotní rodiče. „Takže společně jsme prošli stezku s Jeníčkem a Mařenkou, s pejskem a kočičkou upekli dort a místo koblížka z pohádky lívance. Hodně jsme chodili, běhali, skákali a společně si hráli. Nechyběly každý den výtvarné ani hudební aktivity,“ prozradila Skládalová. „Letní program pro předškolní děti bez rodičů byl motivován knížkou Duhové pohádky a příběhy o sluníčku a zahradě. V pohádkových týdnech pro rodiče s dětmi jsme se motivovali každý den jinou známou pohádkou pro nejmenší,“ přidala na objasněnou.

V srpnu je MC Cipísek uzavřeno, protože probíhají kromě dovolených hlavně přípravy na další školní rok, který centrum zahájí 4. září. „Pravidelné programy pro rodiče s dětmi jsou sice už všechny rezervovány, ale stále zapisujeme zájemce, poněvadž postupně během roku dochází k uvolňování míst,“ vzkazuje místopředsedkyně.

Od září se také rozběhnou pravidelné besedy a semináře pro rodiče o výchově a komunikaci s dětmi, stejně tak jako individuální konzultace na toto téma. „Kromě MIMIKLUB pro maminky s miminky připravujeme pro nejčerstvější maminky možnost setkávat se po porodu s laktační poradkyní, baby masáže a podobně,“ připojila Markéta Skládalová.

Všechny jednorázové akce jsou uveřejněny na kontaktních adresách MC: www.mcprostejov.cz, www.facebook.com./cipisekprostejov. Informace získají zájemci o program MC také e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.