Zábavné, akční, týmové. Tak přesně takové disciplíny připravili pro své hosty pořadatelé klání Mikroregion Němčicko se baví z Tvorovic. Zástupci 17 obcí se na skutečně svěží a vtipné akci sešli uplynulou sobotu 26. srpna. Stalo se tak podruhé od roku 2005, kdy Tvorovice stejnou akci s úctyhodnou tradicí pořádaly poprvé. A i tentokrát u toho byl PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

 

První ročník zábavné soutěže Mikroregion Němčicko se baví se konal už v roce 1997 v Mořicích. Bylo to v dobách, kdy v této obci starostoval Jaroslav Knap. Právě on přišel s nápadem, že by se všech 17 obcí mikroregionu mohlo v organizaci této akce každoročně střídat. Inspirací jim měly být kdysi nesmírně populární Hry bez hranic, v nichž se pravidelně utkávaly jednotlivé evropské státy. Výborný nápad se skvěle ujal, a tak se Mikroregion Němčicko každoročně baví, přestože televizní Hry bez hranic už prakticky nikdo z jeho převážně mladých soutěžících nemůže pamatovat.

Organizátoři ve Tvorovicích připravili veskrze zábavný soutěžní pětiboj. Hned na úvod se utkali starostové v disciplíně nazvané Vyřizování stavebního povolení. A všichni přítomní potvrdili, že tolik legrace u této jejich jinak běžné taškařice ještě nezažili. „Bylo to prima, tak rychle vyřízené ´stavebko´ jsem ještě nikdy neměla. A ukázalo to naši práci zase z jiného úhlu pohledu. Třeba v Nezamyslicích jsme soutěžili ve sbírání hoven,“ usmívala se jedna ze starostek.

 

 

 

 

JAK DOPADLO NĚMČICKO SE BAVÍ 2023…

1. Nezamyslice

2. Tvorovice

3. Dřevnovice

4. Víceměřice

5. Tištín

6. Doloplazy

7. Vitčice

8. Želeč

9. Vrchoslavice

10. Pivín

11. Dobromilice

12. Mořice

13. Němčice nad Hanou

14. Koválovice-Osíčany

15. Srbce

16. Pavlovice u Kojetína

17. Hruška