Hlavní prostějovské náměstí patřilo uplynulý čtvrtek v podvečer módě. Po roce se tak Prostějov vrátil do časů své historie, kdy byl znám jako město oděvů nebo malá Paříž. Modely současné i ty z dílny mladých návrhářů ze Střední školy designu a módy vzbudily mezi početným publikem vlny potlesku. Stejně tak přítomní vítali Miss Krystynu Pyszkovou, legendárního Borata a Miroslava Ondru, prostějovského rodáka, herce, zpěváka a dramaturga, který byl hudební hvězdou večera.

Na molu se prezentovali modelky a modelové předvádějící tvorbu firmy RV FASHION. René Volek, který je specialistou na pánské oděvy, tentokrát představil i módu pro ženy, společenskou i do běžného života. Marcela Hlobilová, prostějovská královna spodního prádla, prezentovala nejen krásné intimní kousky, ale i plavkovou módu. Prezentaci jejího obchodu zajistil slavný Borat, který v ikonických plavkách odhalil většinu svého vypracovaného těla a k radosti přítomných dam dokonce zatwerkoval.

. Pokud tápete, twerk je sexuálně provokativní taneční styl, při němž tanečník na populární hudbu třese a pohupuje hýžděmi. To se Boratovi, tančícímu na Gangnam Style jihokorejského rappera PSY, podařilo na výbornou. Butik XOXO se soustředil na dámskou módu pro všechny věkové kategorie, svou volnou tvorbu představili letošní absolventi Střední školy designu a módy Tereza Kolmačková, sestry Carolina a Sabrina Garritano a David Buriánek. Magnolia móda představila modely z nejnovějších kolekcí, které právě přicházejí do obchodu. V rolích manekýn uvedla majitelka Romana Castani zákaznice obchodu, kterým po bok postavila Miss Czech Republic 2022 Krystynu Pyszkovou. Krásná blondýna, 181 centimetrů vysoká, září na módních přehlídkách i v soutěžích krásy. Do Prostějova vnesla nádech světovosti, který ocenili zejména pánové. „Krásná holka, akorát bych ji teda trochu vykrmil,“ smál se Tomáš Marek. Měl by to jednoduché, protože jak se Miss svěřila, nepohrdne žádným jídlem, a miluje svíčkovou.

Zlatým hřebem večera pak byly modelky, které nejprve vynesly společenské, poté svatební šaty salonu Marilyn. Majitelka Kateřina Čermáková si na jejich výběru dala velmi záležet, ostatně jako vždy. „Snažili jsme se, aby si vybraly všechny ženy, slečny i dámy, které uvažují o svatbě. Doufám, že se nám to povedlo,“ smála se.

To zcela rozhodně ano, jak svědčí ohlasy mnoha příslušnic slabšího pohlaví. Uvedeme jen jeden z nich, patřící 62leté paní Zdence: „Teda v takové kráse bych se vdávala hned. Máme za chvilku čtyřicáté výročí svatby, tak manžela přesvědčím k rozvodu, abych se zase mohla vdát. A přesně v těchto,“ kochala se třpytivou nádherou.

Modelky a modely večerem provázely brýle prostějovské Optiky Wagner, o účesy a líčení se postaral salon freeStyle.

Spokojená byla i první náměstkyně prostějovského primátora Milada Sokolová, jež se ujala zahájení přehlídky. „Podle ohlasů, které se mi dostávají, byl celý večer hodnocen jako skvělý. A já děkuji všem, kteří se na tom podíleli jakýmkoli způsobem,“ dodala Sokolová.