I malé věci mohou někdy hodně pomoci. V minulém vydání Večerník informoval o vážné bouračce, k níž došlo na rovném úseku silnice mezi Prostějovem a Němčicemi nad Hanou. Při události zasahovali také hasiči právě z Němčic, kteří nezraněné nicméně notně vylekané holčičce pohotově darovali plyšáka. To přispělo k jejímu zklidnění.

 

K události došlo v pátek 11. srpna dopoledne. Čtyřicetiletý řidič Škody Fabia jedoucí ve směru na Výšovice u křižovatky na Vřesovice narazil do před ním zpomalující Škody Superb. Po nehodě letělo jeho sedmileté dítě vrtulníkem do brněnské nemocnice. On sám s dalšími dvěma potomky putoval do nemocnice v Prostějově. Dítě ovšem bylo také v autě, do něhož narazil.

„Chtěla bych poděkovat zásahové jednotce hasičů z Němčic za rychlý dojezd k zásahu a všem, kteří pomáhali. Naše dcera dostala od hasičů plyšáka. Kdybyste nevěděli, co s plyšáky, tak je dejte hasičům. U nehody, kde jsou děti, je to fajn,“ vzkázala Miriam F., která kromě své malé dcerky cestovala také s jejím dědou.

O aktuálním zdravotním stavu zraněných ovšem záchranné složky v uplynulém týdnu neinformovaly. Především z důvodu věku mladistvých.