Burčákové slavnosti na zámku ve Ptení nabídnou nadcházející víkend bohatou hudební i kulturní produkci. Zámecký pán Horset sezval nejen věhlasné kapely, ale vystoupí také sám s kapelou Barbar Punk. Pojďme si nastínit, co vše bude od pátečního odpoledne 8. září až do ranních hodin neděle 10. září k poslechu.

 

V pátek mimo jiné vystoupí i SHŠ Tartas – těžkooděnci v plné zbroji, kteří v noci osvětlí zámek i svou jedinečnou ohňovou show. Hrát budou kapely Cop and Bandits, Horizont, Perseus a My project, která nabídne symphonic metal. V sobotu 9. září od 14.00 hodin můžete počítat s Hudbou Vesmírnou, kapelami Crunch, Kočka v Prášku, Pryor, The Unbroken Will, Hazydecay a Scabbard. O kulturní část zaměřenou na historii se postarají členové Rebellius – Post Apo, kteří o půlnoci předvedou ohňovou show.

Občerstvení, jarmareční stánky a výtečná medovina jsou zajištěny, stejně jako pivo, limo, červený a bílý burčák a medokvas budou zajištěny po celý víkend. „Vše poteče proudem,“ slibuje Horset.

Denní vstupenka přijde na 300 korun, za celé dva dny zaplatíte 500 korun. Lidé ze Ptení a okolí (Ptenský Dvorek, Zdětín, Vícov, Holubice, Stínava) mají vstupné v zájmu zachování dobrých sousedských vztahů za dobrovolný příspěvek, členové barbarského společenství mají 50 korun slevu na vstupném. „Výtěžek ze slavností poslouží k záchraně zámku ve Ptení,“ prozradil Horset. 

 

PROGRAM ZÁMECKÝCH BURČÁKOVÝCH SLAVNOSTÍ VE PTENÍ

pátek 8.září

16:30 Vystoupení SHŠ Tartas těžkooděnci v plné zbroji

17:30 Kapela Cop and Bandits

19:00 kapela Horizont (moderní rock)

20:30 kapela BARBAR PUNK

22:00 Kapela Perseus - Nestárnoucí Legenda

23:30 Kapela My project (symphonic metal)

00:30 Fire-show v podání SHŠ Tartas

sobota 9. září

14:00 S Hudbou Vesmírnou

15:00 šerm SHŠ Rebellius – Post Apo

16:00 kapela Crunch (rock)

17:00 kapela Kočka v Prášku (rock punk)

18:30 kapela Pryor (punk rock)

20:00 kapela The Unbroken Will (trash metal)

21:30 kapela Hazydecay (metal hardcore)

23:00 kapela Scabbard (trash-death metal)

00:00 Ohňová show v podání SHŠ Rebellius