Letošní Dny evropského dědictví na zámku v Čechách pod Kosířem se ponesou v duchu netopýrů. Pokud byste se o těchto létajících savcích chtěli dozvědět více, máte možnost o nadcházejícím víkendu 15. a 16. září.

V pátek 15. září začíná program v 17.00 a končí ve 21:30 hodin. „Obsahuje přednášku, promítání tematických filmů, ukázky handicapovaných netopýrů a praktického odchytu v parku, dílničky pro děti, ale také výstupy na půdu zámku s odborníkem. Zde se nachází letní kolonie vrápenců malých, a pokud budete mít štěstí, tak nějakého i zahlédnete,“ informoval kastelán Martin Váňa. Prohlídky půdy začínají v časech 17.00 17:30 a 18.00 hodin a jsou omezeny počtem návštěvníků. Proto neváhejte a zarezervujte si své místo včas na tel. čísle 773 784 110, e-mailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo přes rezervační systém.

V sobotu 16. září bude od šesté hodiny večerní k vidění divadlo Ze života netopýrů. „Jde o autorskou komedii pro všechny od 6 do 100 let o speciálním druhu letounů, který se vyskytuje pouze na jednom jediném místě na světě,“ vysvětlil Váňa.

 

36 zamek cechy