Myslivecký spolek z Vrbátek uspořádal minulou sobotu odpoledne nádherný a sluncem zalitý Myslivecký den na myslivecké chatě ve Štětovicích. Organizátorům k úspěšné akci hodně napomohlo velice příznivé počasí, takže se do štětovického areálu dostávaly po třinácté hodině postupně davy lidí. Malých i velkých. Pro dospělé byla připravena zábava s bohatým pohoštěním, děti si kromě dobrého jídla a pití užívaly her, atrakcí a také poznávacích soutěží.

Myslivecký den ve Štětovicích má již svoji letitou tradici. „Pamatuji si, že dříve jsme tuto akci pořádali v úzkém kruhu myslivců jako Pytláckou noc. Už několik let ovšem toto setkání organizujeme i pro děti, jejich rodiče, pro kamarády a další členy našeho spolku.

. Chceme tím také dokázat, že myslivost není jen o tom chodit s flintou po lese nebo po poli, ale že po celý rok například chodíme a staráme se o zvěř. Krmíme ji a v létě v těch vedrech jí dodáváme sůl a vodu, v zimě pak další krmení. Samozřejmě pak taky dodržujeme zákonem stanovený plán lovu a tak jsme i pro tuto slavnost mohli připravit skvělý srnčí guláš a další myslivecké speciality,“ přivítal Večerník na akci Martin Lisický, předseda Mysliveckého spolku Vrbátky.

Pro návštěvníky myslivecké chaty ve Štětovicích byl v sobotu připraven bohatý program. K dispozici byl skákací hrad, myslivecké poznávací hry a kvízy, děti si s chutí zastřílely z luku a společně si všichni pochutnávali na srnčím guláši a specialitách z udírny.

„Na jednom ze stanovišť jsou připraveny nejrůznější soutěže pro děti o ceny. Poznávají druhy zvířat, rostlin, učí se určovat stopy zvěře a mají ještě spoustu dalších úkolů. Naším cílem je přitáhnout i ty nejmladší nejen k myslivosti, ale celkově k lásce k přírodě. Já myslím, že se nám to daří, přišla spousta lidí a děti mají o soutěže zájem,“ pochvaloval si Lisický.

Myslivecký den ve Štětovicích se vydařil náramně, z čehož se ostatně těšili nejen organizátoři, ale i sami návštěvníci. „Je to tady super. Hodně jídla, pití i zábavy pro všechny věkové kategorie. Tak to má být,“ svěřil se Pepa s rodinou.

„Dokud tady bude co jíst a pít, budeme se bavit,“ souhlasil Martin Lisický.

Nezbylo tedy než popřát nejen myslivcům do příštích měsíců - lovu zdar!