Zahrada prostějovského Národního domu se uplynulou neděli již poněkolikáté proměnila v ráj gurmánů. Na tradiční akci v rámci Restaurant Day (RD) opětovně přilákali organizátoři, Marky obchůdek Markéty Valentové a Okrašlovací spolek města Prostějova.

Paella, bramboráky, cheese burgery, srnčí guláš, domácí buchty a zákusky, makronky, domácí pivo, limonády, sirupy. Jen malá část z nabídky, kterou amatérští kuchaři a cukráři tentokrát návštěvníkům nabídli. I tak se po většině pochutin záhy zaprášilo. „Srnčí guláš pana Autraty, to bylo něco jedinečného. Málo platné, guláše prostě chlapi umí líp než my ženy,“ smála se jedna z návštěvnic.

Další si nemohla vynachválit domácí buchty, které po delší odmlce nabízela paní Skládalová. „Její koláče, štrůdly, prostě všechno je naprosto skvělé,“ chválily stálé zákaznice, které na RD pekařku vřele vítaly. „To víte, nic není šizené, všechno z poctivých surovin,“ culila se potěšeně paní mistrová.

Tlačenice se ani letos nevyhnula stánku rodiny Sokolovy. Ta opět nabízela grilované chobotnice, pýchu kuchařského umu pána domu. „Vozím si je přímo od rybářů z Chorvatska. Od nich mám také skvělý recept na jejich přípravu,“ přiblížil Petr Sokol.

Spokojeností se netajili ani pořadatelé. „Vzhledem ke krásnému počasí je návštěvnost velmi dobrá. Jsme rádi, že se lidé dobře baví a jídlo si nemohou vynachválit,“ doplnila Markéta Valentová, která zároveň poděkovala všem, kteří se na přípravě a organizaci zářijového Restaurant day podíleli.