V úterý 8. července odpoledne se Vrchoslavice hemžily čarodějnými bytostmi. Ty se staly průvodci po stezce svého kolegy, čaroděje Harryho Pottera. Do ulic a zákoutí vesnice je vyslala místní knihovna ve spolupráci s Obecním úřadem. Na stezku se mohli vydat ve sportovních kočárcích nejmenší děti, odvážnější mohly osedlat třeba koště.

Osm zastavení, osm soutěžích úkolů, mezi nimiž nechybělo poznávání bylin, míchání čarodějných lektvarů i vstup do věznice Askabanu. Na stezku z areálu místní mateřské školy vysílal děti moudrý mluvící klobouk, který je řadil do jednotlivých kolejí v Bradavicích - Nebelvíru, Havraspáru, Mrzimoru nebo do Zmijozelu. Na start se studentů, podle místostarostky Adély Palíškové, postavilo 120. „Chtěla bych poděkovat všem, kdo se na organizaci podíleli. Mám radost, že se sešli lidé, které pořádání podobných akcí baví, dělají je s radostí a užívají si je,“ doplnila místostarostka, která se spolu s hospodářkou Jaroslavou Kvasničkovou takto „baví“ již dvě desítky let.

„Jako všechny akce to mají dotažené do poslední maličkosti. Od úžasných masek po zajištění bezpečnosti při přecházení silnice,“ netajila se uznáním paní Zuzka, která přišla s Matýskem a Štěpánkou z dalekých Němčic nad Hanou.

V cíli v areálu Zamlýní si soutěžící mohli vyměnit získané body za sladké odměny, ale také se vyfotit v nejrůznějších maskách či pohladit nefalšovaného vlkodlaka.