Prostějovská koloběžka má nejen letitou tradicí, ale je i zábavou pro všechny generace. Na start té letošní se v úterý 26. září postavilo 235 závodníků, aby se při jízdě kolem hlavního náměstí snažili o co nejlepší čas. Pořadatelé z DDM Sportcentrum Prostějov připravili nejen řadu zajímavých cen, ale i koloběžky, které si zájemci mohli na místě vypůjčit.

Na start se dopoledne postavilo 96 dětí ze dvanácti škol. Nejenže závodily, ale také mohutně fandily svým kolegům i soupeřům. Jel se závod jednotlivců a štafetový závod. „Na koloběžce jezdíme s mámou a ségrou už tak tři roky, vyměnily jsme je za kola. Tak doufám, že se skoro každodenní trénink projeví, smála se jedna z malých závodnic.

„Potřetí za sebou vyhráli jezdci ze ZŠ Palackého,“ sdělil Večerníku spolu s gratulací ředitel DDM Sportcentrum Jan Zatloukal.

Odpoledne patřilo dospělým, kterých se na koloběžky vyhouplo celkem 139. Motivovala je bezesporu rovněž hlavní výhra, parádní koloběžkový stroj. V kategorie 15 až 100 let muži zvítězil časem 40,90 Radek Štěpánek, ve stejné kategorii žen pak časem 45,89 Natálie Přikrylová. V kategorie 2–6 let zvítězil Sam Bezecný, čas: 62,73 (01:02,73), 7–10 let Matyáš Štefl, čas: 51,97, v kategorii 11–14 let hoši Daniel Balát, čas: 45,03, v kategorii dívek Zuzana Wlasáková, čas: 44,63. „Dívala jsem se na závody dětí, a to nejen proto, že tam jel pravnuk. A celou dobu se bála, že se někdo vybourá. Naštěstí se to nestalo, děcka byla moc šikovná,“ pochvalovala si paní Ema.