Wichterlovi jsou fenoménem nejen v rámci celé ČR, ale zřejmě i světa. Jedním z nejmilejších míst pro většinu členů této neuvěřitelně inteligentní a podnikavé rodiny je však bezpochyby Stražisko. A právě v budově zdejšího obecního úřadu se lidé budou moci tuto sobotu 21. října od 15:00 hodin setkat s profesorem Kamilem Wichterlem.

 

Neexistuje zřejmě v tuzemsku rodina, u níž by tolik jejích členů patřilo ke špičce v nejrůznějších oborech lidské činnosti jako právě v případě rodiny Wichterlových. Její členové se však nestaví do role povýšených vědců, umělců či podnikatelů, naopak jsou obvykle ochotni hovořit prakticky s kýmkoliv. Nejznámější je pochopitelně světově proslulý vynálezce kontaktní čoček Otto Wichterle, velké uznání si však bezpochyby zaslouží i ti ostatní.

Profesor Kamil Wichterle, který sám zapsal 25 patentů a přednášel na mnoha světových univerzitách, je jedním ze dvou synů Otto a Lindy Wichterlových. „Kamil Wichterle by při plánovaném setkání s občany měl hovořit zejména o časech strávených ve Stražisku. Ale nejen o nich,“ pozval všechny Jiří Vašek z pořádajícího spolku Za rozvoj obce.