Protihluková stěna v Anglické ulici byla v posledních letech hodně nebezpečná pro ptáky. Podle vyjádření prostějovského magistrátu jich zde ročně uhynulo několik desítek poté, co ptáci narazili do prosklených částí stěny. Během uplynulého měsíce se proto pracovalo na opatřeních, aby se podobným záležitostem zabránilo.

 

„Tato opatření jsme provedli, abychom zabránili úhynu ptáků, kteří v poslední době do protihlukové stěny často naráželi,“ objasnil Večerníku Jiří Pospíšil, náměstek primátora Statutárního města Prostějova. O jaký počet opeřenců se jednalo? „Přesný počet neznáme, ale jedná se v řádu o několik desítek ročně,“ zareagoval Pospíšil.

Ještě první říjnový týden pracovali na protihlukové stěně v Anglické ulici dělníci. „Průhledné výplně byly opatřeny ochranným polepem svislých pruhů o šířce dvou centimetrů s roztečí deseti centimetrů v souladu s doporučením Ministerstva životního prostředí ČR. Náklady na úpravu protihlukové stěny byly ve výši 203 643 korun,“ prozradil náměstek prostějovského primátora. „Předpokládáme, že opatření budou účinná,“ zadoufal Pospíšil.