Bezhlavé rytíře, čarodějnice, upíry a další mohli potkat všichni, kteří se v sobotu vypravili do zoologické zahrady na Svatém Kopečku. Večerem duchů tam začaly dušičko-halloweenské oslavy.

„Je to už tradice, že každý rok se naše zoo ‚oblékne‘ do strašidelného hávu. Náš nádherný areál umístěný v kopci nad rovinami Hané je pro takové akce přímo stvořený. Vydlabané dýně, speciální osvětlení, a to vše mezi zvířaty, vytváří romantickou idylickou atmosféru,“ konstatovala mluvčí zoo Iveta Gronská a dodala: „Nabízíme tak návštěvníkům možnost vidět zoo trochu jinak, než jak jsou zvyklí za běžného provozu.“

Večer duchů, který zahájil týdenní program Strašidelná zoo, nabídl kromě setkání s podivnými bytostmi také atrakce v podobě vaření tajemných lektvarů, volbu Miss Děs a spoustu dalších příjemných překvapení. Zoologickou zahradu při této akci navštívilo více jak šest tisíc návštěvníků.

Strašidelná výzdoba bude na Svatém Kopečku až do konce října. Tuto sobotu 28. října se mohou návštěvníci těšit na Zoo světel, kdy zahradu rozzáří efektní osvětlení.