Páteční den se neponese jen ve znamení připomenutí sametové revoluce, ve Víceměřicích se totiž bude strašit. Na své si během průvodu čertů přijdou všichni bez rozdílu věku. Ti nejmenší se mohou těšit na řadu čertů, které se nevyplatí škádlit. Dospělí se zase mohou těšit na bohaté občerstvení i dobrou zábavu, kterou Kulturní výbor Víceměřice a spolek dobré nálady slibuje. Sraz pro všechny návštěvníky bude v 17.00 hodin u obecního úřadu.

 

„Bude to průvod ve stylu, jak probíhají například akce s Krampusáky. Zde se ale bude jednat spíše o naše tradiční české čerty, na které jsme zvyklí. V tomto jsme tak trošku konzervativní, ale rozhodně si myslím, že masky, které společně připravujeme, budou stát za to. Jednou za rok je potřeba se i trochu bát, ale pokud se nestane nic mimořádného, tak se všichni vrátí domů a nikoho si čerti neodnesou,“ prozradil s úsměvem jeden z hlavních organizátorů akce Jaroslav Ryška.

Program by měl trvat přibližně hodinu a půl, takže i mírní opozdilci by nemuseli o tuto vzácnou návštěvu přijít. Největší událost to bude samozřejmě pro děti, ale na své si přijdou i dospělí. „Nebude chybět teplé občerstvení. Na pití tak bude k dispozici čaj, svařák či grog, děti se mohou těšit na párky v rohlíku. Věřím, že si užijeme spoustu zábavy. Na konci programu bude čekat ještě jedno překvapení, které si ale zatím nechám pro sebe. Dětem se ale jistě bude líbit,“ doplnil Ryška.

 

KDY: PÁTEK 17. LISTOPADU, 17:00 HODIN

KDE: ULICE U OBECNÍHO ÚŘADU, VÍCEMĚŘICE