MINULÉ úterý 7. listopadu si senioři ze sdružení Lipka vyslechli od strážníků Městské policie Prostějov preventivní rady zaměřené na bezpečné chování nejen doma a venku, ale i v on-line světě. Nechyběla ani zmínka o bezpečném pohybu v silničním provozu.

 

Během dvouhodinového setkání si účastníci odnesli celou řadu poznatků a nových vědomostí o nástrahách, se kterými se mohou setkat v běžném životě nebo při komunikaci v on–line prostředí. „Snažili jsme se posluchačům přiblížit nové praktiky podvodníků, kteří je mohou kontaktovat například po telefonu. Tito pachatelé se vydávají za falešné bankéře, různé instituce, nebo dokonce i za policisty. Poutavé povídání bylo proloženo příklady z praxe a videoukázkami, na nichž bylo zachyceno, jak dochází ke krádežím v obchodech, pokud si nakupující nedávají pozor na své věci,“ popsala Tereza Greplová, vedoucí skupiny prevence kriminality Městské policie Prostějov.

Besedovat se strážníky přišlo na deset zájemců. V závěru všichni obdrželi drobný dárek v podobě křížovek pro seniory a magnetky s tísňovými linkami na lednici.