Již tento pátek si připomeneme 34. výročí listopadových událostí z let 1939 a 1989, který hlavně díky studentům vysokých škol, disidentům a umělcům přinesly do české země svobodu a demokracii. A to po více než jednačtyřiceti letech bídné komunistické totality.

Totality, kterou mnozí Čechoslováci ze starší generace považovali za ještě horší, než byla ta nacistická. Dnes se mnohým mladým lidem zdá samozřejmé, že patříme k takzvané západní demokracii, můžeme se volně pohybovat po světě, smíme říkat nahlas téměř vše, co nás napadne. Stále většina tohoto národa ale ví, že o žádnou samozřejmost nejde a že o demokracii se muselo tvrdě bojovat. Samotné listopadové události roku 1989 zasáhly pochopitelně i Prostějov, přestože jsme se o tom, co se děje v Praze, Brně či Bratislavě, dozvídali až s několikadenním zpožděním. Pojďme tedy nyní společně s PROSTĚJOVSKÝM Večerníkem zavzpomínat, jak to bylo před 34 lety.

V pátek si listopad 1939 a 1989  připomeneme u „tatíčka“ Masaryka

 

 

Tematickou stranu k připomínce výročí událostí z listopadu 1939 a 1989 najdete v tištěném vydání PROSTĚOVSKÉHO Večerníku, který vyšel v pondělí 13. pondělí