V kulturním domě v Čelčicích to během sobotního odpoledne a večera žilo. A to pořádně! Prostějovská Taneční škola Pirouette uspořádala tradiční Halloweenský karneval, který do této obce přilákal bezmála tři sta návštěvníků. Organizátoři tak po tříleté pauze zaviněné epidemií covid-19 mohli pokračovat v oblíbené akci, přestože v Prostějově nenašli vhodné místo k jejímu uspořádání. Čelčický „azyl“ se ovšem vyplatil, na karneval přišly nejen místní děti se svými rodiči, ale vlakem či autem přijely i desítky účastníků z Prostějova či okolních vesnic.

Proč by klasickou halloweenskou akci nemohla pořádat taneční škola? Samozřejmě mohla, obzvláště když s tím má už letité zkušenosti. „Halloweenský karneval pořádáme nyní už po patnácté, ovšem měli jsme teď tříletou pauzu kvůli covidu. Obnovit tuto tradici jsme chtěli opět v Prostějově, kde jsme uspořádali i předešlé ročníky. Ale bohužel jsme nesehnali odpovídající prostory a sokolovna byla obsazená. Využili jsme tak nabídky udělat strašidelné odpoledne tady v Čelčicích a jsme za to vděční. Dorazilo více než tři sta lidí, mnozí z nich přijeli i vlakem,“ zmínila se Večerníku Petra Vránová z Taneční školy Pirouette Prostějov a jedna ze tří hlavních organizátorek celé akce. „Máme připravenou celou řadu soutěží, budeme hodnotit i deset nejlepších masek. Všechny děti jsou líbezné a některé z nich vypadají v maskách opravdu strašidelně. Vydařená jsou i líčení na obličeji, to si rodiče dali určitě záležet,“ pochvalovala si Petra Vránová.

Odpolední hemžení čarodějnic, strašidel, smrťáků a dalších halloweenských masek bylo skutečně vydařené, navíc většinu zúčastněných dětí čekaly drobné dárky za účast. „Jak je vidět, největší oblibu má zřejmě diskotéka, při níž se strašidla vyřádí nejvíc. Těším se na podvečer, až venku padne tma. To jsme pro děti připravili venku před kulturákem strašidelnou stezku,“ usmívala se Petra Vránová, kterou logicky těšil počet návštěvníků akce i jejich zájem a báječně připravené halloweenské strašení.