Tradiční drakiádu na „homole“ uspořádal i v letošním roce místní Sokol, konala se tentokrát první listopadovou neděli. I když to nejdříve vypadalo, že organizátorům bude přát počasí, tak byl opak pravdou, silný odpolední vítr nakonec působil téměř všem velké potíže. I tak se ale nad zemí vznášelo více než dvacet draků, sychravé odpoledne se vydařilo.

 

„Už po pátečním vytrvalém dešti jsme měli obavy, abychom tradiční akci nemuseli překládat, či dokonce rušit, ale během předminulého víkendu naštěstí počasí přálo. V neděli odpoledne ale začal zesilovat vítr a někde to dělalo účastníkům potíže. Dva draci dokonce uletěli, takže sice bylo dobře, že drakiádu provázel vítr, ale foukalo až moc. I u připraveného občerstvení a zápisu jsme měli co dělat, aby nám vše neodletělo. Museli jsme si pomoct auty,“ popsal větrné chvilky jednatel místního Sokola Mojmír Sokol.

I tak se ale v prostoru nad obcí sešlo více než dvacet draků rozdělených na kupované a vyráběné. Nechyběl čaj a něco dobrého na zakousnutí pro každého z účastníků. „Jsme rádi, že jsme v tradici pokračovali, ale lepší počasí by bylo samozřejmě radostnější, tak snad nám to vyjde v příštím roce,“ doplnil Sokol.