Skvělý nápad hodný zveřejnění. Ještě lepší než někomu něco „jen“ darovat, je podpořit jej v jeho vlastní aktivitě. Přesně to je případ projektu Obchůdky s Albertem, který funguje už od roku 2012. Díky němu mají lidé možnost pomoci sociálně ohroženým dětem a podpořit je zakoupením jejich vlastních výrobků.

V pátek 8. prosince se předvánoční díl této akce konal v prostějovském hypermarketu v Plumlovské ulici. Cílem charitativního projektu je nejen zvýšení finanční gramotnosti dětí pocházejících ze sociálně slabých rodin, ale i porozumění obchodnímu procesu a posílení jejich samostatnosti.

Děti mají možnost si vlastním úsilím vydělat peníze prodejem vlastnoručně vytvořených výrobků. „Děkujeme všem, kteří přišli podpořit naše děti během akce Obchůdky s Albertem. Podařilo se nám prodat spoustu drobností, které jistě udělají někomu radost. Tržbu z prodeje použijeme na aktivity dětí během jarních prázdnin. Děkujeme všem zákazníkům, přátelům a známým, kteří přišli děti podpořit, a pracovníkům hypermarketu Albert v Prostějově, kteří nám prodej umožnili. Krásný adventní čas všem,“ vzkázala zástupkyně ředitele prostějovského dětského domova Irena Adámková.